must-bgPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1

Helse og oppvekst Vg 1

Hvem var det som jobbet i industrien? Hvordan var det å jobbe ti timer hver dag? Hvordan var arbeidsforholdene i fabrikkene? Jobbet det barn i fabrikkene? Hvordan forholdt man seg til Fabrikktilsynsloven (seinere Arbeidsmiljøloven). Hvilke yrker hadde de ansatte? Hva tjente de? Hvem var det som jobbet «på akkord»? Var det forskjell på menn og kvinners arbeidsoppgaver? Hvordan bodde folk?

NB! Fordi Norsk hermetikkmuseum skal rehabiliteres tilbys dessverre ikke dette undervisningstilbudet før januar 2021. Les mer om her.

Velkommen! Hvor er vi? Hvem er dere? Hva vet vi om disse husene som tidligere var en hermetikkfabrikk? Helse og oppvekst-elevene som besøker oss får kle seg ut som hermetikkarbeidersker og hermetikkarbeidere, stemple inn på stemplingsuret som ekte arbeidere og være aktive deltakere under omvisning. De får spille rollespill og høre om hvordan det var å jobbe i gamle dager på en hermetikkfabrikk. De får se film, lukte, smake og legge fisk i boks, høre om iddisar. Vi åpner noen bokser med hermetikk og snakker om hva som skulle til for å kunne produsere hermetikk i tidligere tider. Det trengtes nemlig mange hender i arbeid.