Røykesøndag

Ovnene fyres opp

02. sep. 2018 KL. 11:00 - 16:00

Legg søndagsturen til Norsk hermetikkmuseum og smak brisling rett fra de vedfyrte ovnene.

I de gamle fabrikklokalene henger forklær og busseruller klare. Du kan kle deg ut som fabrikkarbeider og gå inn i rollen som træderske, klipper eller falser. Greier du legge brisling raskt og korrekt i sardinboksene? De raskeste akkordlønnede fingrene skal ha greid å fylle bokser på under ti sekunder. Museet har bokser og brisling stående klart for alle som har lyst til å prøve seg.

PT6A9506.jpg#asset:5568Test deg som fabrikkarbeider på Norsk hermetikkmuseum. Foto: Elisabeth Tønnessen/MUST.

Arbeiderboligen vegg i vegg med museet er også åpen, og her er det hyggelig kafé med varm og kald lesk, vafler og iskrem. Sitt ute under parasoll i den hyggelige bakgården, eller velg deg et rom i huset å innta forfriskningene fra.

Løpende omvisninger gjennom hele arrangementet. På norsk eller engelsk, ut fra publikums behov.

Bakhagen-NHM.jpg#asset:959Bakhagen mellom Norsk hermetikkmuseum og Arbeiderboligen. Foto: Ingrid Lise Tjemsland/MUST.