Page 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg
Arrangement

Hurra!

Museet feirer 35 år!

28. juni 2017 KL. 10:00 - 16:00

Hipp Hurra! Vi har bursdag! Norsk hermetikkmuseum åpnet 28. juni 1982. 35 årsdagen feirer vi med gratis smaksprøver av sardiner til alle besøkene!

HERMETIKKBYEN STAVANGER 
Da Stavanger Preserving Co. åpnet den første hermetikkfabrikken i Stavanger i 1873 var det starten på en 109 år lang æra som skulle prege byen og folket i uante dimensjoner. Knapt en familie var uberørt av hermetikkindustrien da den var på sitt største, og bransjen var tidlig bevisst både sin samfunnsmessige betydning og historie. Allerede ved begynnelsen av forrige århundre ble det ytret ønsker om å ta vare på det gamle produksjonsutstyret og ideen om et museum dukket opp. 

MUSEET ÅPNER
Ønsket om å dokumentere bransjens historie ble realisert i 1982, i den tidligere hermetikkfabrikken Venus Packing. Ved å legge museet til en tidligere fabrikk og skape en utstilling med sentrale deler av produksjonslinjen på plass, har museet en unik mulighet til å levendegjøre produksjonsmetoder og arbeidsforhold i en fabrikk slik det kunne foregått i slutten av 1920-årene. 

SAMLOKALISERING 
Museum Stavanger og Norsk hermetikkmuseum går nå straks inn i en spennende periode, med byggingen av nytt Norsk grafisk museum i bakgården til fabrikken. Den grafiske industrien vokste frem parallelt med hermetikkindustrien i Stavanger, og samlokaliseringen av de to museene vil skape en synergieffekt som vil komme samlingene, ansatte og ikke minst publikum tilgode. Vi gleder oss! 

Hemretikkmuseet1982Norsk hermetikkmuseum slik det så ut på åpningsdagen i 1982

Åpningen på Norsk hermetikkmuseumFra åpningen 28.06.1982: Ordfører Kari Thu overrekker den store hermetikknøkkelen til Richard Johnsen