acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Møte med minner

i arbeiderboligen i Gamle Stavanger

Møte med minner er et tilbud til mennesker med demens, og springer ut av prosjektet Meet Me på Museum of Modern Art i New York. Møte med minner har spredt seg til flere museer, blant annet i Norge. Gjennom tilrettelagte besøk på museer er målet å skape meningsfulle opplevelser, glede, økt selvfølelse, mestring og sosial interaksjon mellom deltakerne.

Nærminnet er ofte det som første blir svekket hos mennesker med demens. Når de besøkende kommer til Øvre Strandgate 90, inviterer vi til sanseopplevelser og dialog i kjente interiører. I de tidstypiske stuene ønsker vi å aktivere minner og erfaringer hos deltakerne. Det autentiske miljøet med klær, møbler og foto, lukten av nykvernet kaffe, av "sunliktsåpe" danner utgangspunktet for gode samtaler om hvordan samfunnet var før. Vi forteller om huset og gjenstandene og tar del i de besøkenes kunnskaper og historier. Servering av kake og kaffe er inkludert i billetten.

Foto-9-alternativ-1.jpg#asset:9055oddbjørnløkenaarstad-1356.jpg#asset:929

Foto: Oddbjørn Løken Aarstad, Lars Foss Monsen,